fredag 15 april 2016

Vecka 15

Hej!

Vilket engagemang klassen har i Grej of the day uppgiften! Vi lärare lär oss otroligt mycket om många olika ämnen. På måndag börjar redovisningarna. Så i helgen kan man behöva träna någon gång så man inte glömmer.

Tisdag den 26/4 är det dax för tjejernas andra HPV-vaccination. Nya skolsköterskan Camilla var och informerade tjejerna i veckan.

Den 26/4 ska vi också på brandskyddsbildning ihop med 5b. Räddningstjänsten kommer hit och håller utbildningen med eleverna. Vår utbildningstid ligger mellan kl.11-12.30 så det är bra om man tar med sig extra frukt eller en macka att äta på förmiddagen för det blir sen lunch för oss den dagen.

På No:n, jobbar vi ju just nu med människokroppen, ni har så fantastiskt intresserade barn! De har så många bra frågor och tankar! I går skulle vi pratat om matspjälkningen, men... Vi började prata om hur man förr fick veta hur människokroppen såg ut inuti, jo genom obduktion. Och då var det någon som frågade om organdonation och blodgivare, så fick vi rett ut detta... Och då var det någon annan som hört att att det inte finns lika många kvinnor som är blodgivare som män, och då kom vi osökt in på mens... Så No-lektionen igår handlade om varför man har mens, hur det känns, hur länge det varar, när det kommer igen.... osv frågorna tog ALDRIG slut... Det är så roligt att undervisa i 5A!

I onsdags fick eleverna nya matteböcker (ett lån), dessa önskar vi kläs. Är det så att man inte fixar det hemma, meddela oss då snarast så hjälper vi till i skolan.

Hälsningar Elina och Nadja

v.16
måndag: idrott UTE KLÄDER EFTER VÄDER!!!! + redovisningar
tisdag: idrott UTE KLÄDER EFTER VÄDER!!!! + bibblan
onsdag:
torsdag:
fredag: GOTD: Först men inte störst.

Händer framöver:
26/4 Brandutbildning (ta med extra frukt eller macka)
5-6/5 Helgdag och lovdag
24/5 Vi åker en heldag till Naturrum mer information kommer.
26-27/5 Studiedagar, eleverna lediga
6/6 Sveriges nationaldag, helgdag
15/6 Skolavslutning