fredag 22 april 2016

v.16

Hej!

Vilka spännande redovisningar vi har haft denna vecka! Allt från Skotten i Sarajevo till Malin Bayard, till Kobran till... Ja, mängder av olika ämnen som ni förstår. Så otroligt intressant! Det tog lite längre tid än planerat så vi har några spännande ämnen kvar, bland annat någon utdöd jätte haj och några fotbollsspelare. Klassen är väldigt bra på att lyssna på varandra och ställer bra frågor!

Nästa vecka är det Brandutbildningen på tisdag. Då är det bra att ta med sig en macka att äta på förmiddagen för vi kommer att äta lunch kl.12.30. Vi är ju vana att äta 11.10 så det blir långt senare än vanligt. Denna dag kommer vi att ha idrott utan idrottskläder så gympapåsen kan bli hemma.

I engelska arbetar vi nu med texter i What's up 5. Alla texter till kapitlen finns på ljudmastaren.se så att man kan lyssna på de igen om man känner sig osäker. Varje kapitel arbetar vi med i ca tre lektioner. Vi försöker att prata en del engelska på lektionerna och då är det bra att lyssna på uttalet hemma.

I torsdags meddelade Malin att hon kommer att sluta arbeta på Lindebergs skola. När hon i november kom till klass 4A och 5A så var hon tjänstledig från skolan för att studera och arbeta med kommunanvisade nyanlända i Falkenbergskommun. Malin kommer från och med 16 juni att börja arbeta med nyanlända i Varbergs kommun, liknande det uppdrag som hon hade i Falkenberg. Hon har trivts fantastiskt bra i båda klasserna och hon söker sig självklart inte bort från skolan utan till någonting annat. Vem som kommer att ersätta Malin är för tillfället inte klart, men självklart kommer vi att meddela er så fort vi vet hur hösten ser ut. Det vi i nuläget vet, är att Elina och Nadja får ni iallafall allt dras med ett tag till... ;-)

I klassen tuggas det väldigt mycket tuggummi, det delas ut och vissa får och andra inte. Vi vill påminna om att det inte är tillåtet att tugga tuggummi i skolan. Prata gärna med era barn om detta.

Vill också passa på att påminna om att vi vill att de nya matteböckerna skall kläs. Som vi sa förra veckan, så hinner ni inte hemma så snälla hör bara av er så hjälps vi åt i skolan.

Hälsningar Elina och Nadja

v.17
måndag: idrott UTE
tisdag: ingen idrott + bibblan, Brandutbildning sen lunch.
onsdag: Vara klar med sid 46 - 47 i matteboken.
torsdag:
fredag: GOTD: 2,5 miljoner värmländska nitar

Händer framöver:
5-6/5 Helgdag och lovdag
26-27/5 studiedagar, eleverna lediga
6/6 Sveriges nationaldag, helgdag
15/6 Skolavslutning