fredag 29 april 2016

v.17

Hej!

April har spännande väder, och kläder efter väder gäller även när man går i femman. Så länge som det inte är hällregn så är det ute som gäller på rasterna. Man måste ha med sig kläder så att man inte fryser, det finns inte personal för att rastvakts både ute och inne.

Vi hade en mycket intressant lektion med brandmannen Oskar i tisdags. Klassen hade många frågor! Vi fick också prova att släcka en eld med brandsläckare ute på basketplanen.




Vi röjde lite i hallen och hittade kläder. Eleverna har fått gå ett varv och tittat om det är något de äger. Nu åker kläderna/skorna som blev kvar ner till förrådet hos Ann-britt om det är någon som saknar något. Där låg bland annat två ganska nya peak-jackor, en svart och en mörkblå med röda detaljer.






På No:n fortsätter vi den intressanta resan bland våra organ. I veckan har vi pratat om varför det är viktigt att få i sig vitaminer, mineraler, kolhydrater, proteiner, fett osv... På vilket sätt de påverkar kroppen och varför vi behöver mer av vissa saker men mindre av andra. Vi har pratat om blodsocker och snabba och långsamma kolhydrater. Vi har tittat på tallriksmodellen och i onsdags provade alla som ville att äta enligt denna. Vi bestämde att så långt det är möjligt, så ska vi alla försöka med detta iallafall under en veckas tid. Givetvis är detta inget tvång utan de som vill och kan testar och ser hur det känns. Många elever var positiva till detta och det ska bli spännande att höra vad de tycker efter en vecka. I torsdags började vi titta på torson och var alla organ sitter... Vi hann inte så långt, som vanligt är era barn och våra fantastiska elever SÅ intresserade och har så många frågor. Lyckliga är vi som får vara med om detta.

Majblommor
Redovisa din majblommeförsäljning senast 2 maj! Ta med pengar och överblivna blommor, som du inte hunnit sälja!


Vi önskar er alla en riktigt trevlig Valborg och 1 maj!
Hälsnings Elina och Nadja

v.18
måndag: idrott UTE KLÄDER EFTER VÄDER!!!!, ta med majblommepengar/blommor
tisdag: idrott UTE KLÄDER EFTER VÄDER!!!! + bibblan
onsdag:
torsdag: lediga
fredag: lediga

Händer framöver:
5-6/5 Helgdag och lovdag
10/5 Öppet hus på Lindbergs skola, 17-19.
26-27/5 Studiedagar, eleverna lediga
6/6 Sveriges nationaldag, helgdag
15/6 Skolavslutning