fredag 23 september 2016

Vecka 38

Hej!

Tiden rullar på som vanligt. Det är superkul att vara i klassen och arbeta med era barn.

Ang. utvecklingssamtalstider så är lapparna hos er och vi ber er att skicka tillbaka dem så fort ni kan. Såg att tryckfelsnisse hade varit farten på Nadjas lapp, det var några datum som var fel, men dagarna och veckorna var rätt så hoppas det blev rätt ändå. Ni får ut tiderna nästa vecka.

På onsdag är det dags för läxförhör på ordklasserna. Allt ligger på showbie så alla kommer åt det där.

Nästa vecka kommer Nadja att presentera en ny typ av läsläxa för eleverna, läslogg. En gång i veckan ska eleverna skiva i en läslogg och lägga upp på showbie. Vad som ska skrivas och hela uppgiften ligger på showbie redan nu. Be era barn att visa er. Det krävs att man läser minst 15 minuter fyra gånger i veckan och en dag skriver man (eller lite varje gång man läst). Första läsloggen ska vara klar till 5/10.

Vi blåste elevernas paddor i veckan så att de kommer in i systemet där vi pedagoger skickar ut appar till eleverna istället, man kan fortfarande ladda ner privata appar själv. Alltid lika spännande att göra stora saker med paddorna, lätt kaos i klassrummet och 25 elever som vill veta sina lösenord samtidigt. Men en timme senare så fungerade det nästa som vanligt igen. Så nu är deras paddor nästan som helt nya.

Eleverna fortsätter att skriva på sina Horror stories på engelskan, några kan behöva skriva lite hemma för att komma i kapp. Det är viktigt att de lägger in nya ord i quislet så att de lär sig dom.

Vi har också tittat på kalendern i iPaden. Flera kände att det var svårt att komma ihåg läxor så nu har vi tittat på hur man kan lägga in påminnelser.

Vi ses på måndag på föräldramötet kl. 18.00 i klassrummet.

Hälsningar Nadja och Elina

v.39
måndag idrott
tisdag idrott
onsdag bibblan + läxförhör ordklasser + engelska
torsdag
fredag GOTD: Evelina -bevingad vovve

3 oktober - fotografering