fredag 16 september 2016

v. 37

Hej hopp! 

I svenska arbetar vi nu med ordklasser. Vi har gått igenom dessa och klassen kommer att ha läxförhör på dessa på onsdag den 28/9. Det finns en key note på showbie som man kan använda för att träna.

Nytt med Grej of the day.
Nu har vi börjat med en ny del av Grej of the day. En elev grejar varje vecka istället för Nadja. Instruktionen ligger på showbie och varje fredag lottar vi vem det är som ska greja nästa vecka. Först ut är Meja. Det ska bli spännande att höra vad eleverna kommer greja om.

Klassen har precis som förra veckan glosor på quislet till onsdag. De har också en diskussionsfråga "Hur tar man bäst tillvara på lärandet under lektionstid?" Detta vill vi att ni tillsammans med era barn diskuterar.

Nu börjar det bli dags för utvecklingssamtal igen, de som ska ha Nadja fick lappar igår och ska vara tillbaka den 23/9 senast. Elinas lappar kommer nästa vecka. 

Det är bra om eleverna har ett armbandsur, vi tränar på att passa tiderna själva mer och mer. I sjuan är det ingen som kommer och blåser in. Klassen har alltid tiderna när lektionen börjar och slutar på glasrutan till klassrummet och vi skriver upp tiderna på tavlan varje dag.


Här kommer en liten film om betyg från skolverket. 



Ha det så gott så länge!

Hälsningar Nadja och Elina

v.38
måndag:idrott
tisdag:idrott
onsdag: engelska läxa + bibblan
torsdag:

fredag: GOTD Meja: skulptur utan näsa