torsdag 30 mars 2017

Vecka 13

Hej!

Våren kommer med stormsteg, i helgen som gick blev det sommartid och i helgen som kommer blir det april månad. Helt otroligt vad fort tiden går! Men härligt är det allt med ljusare tider!

Nästa vecka är det dags för ämnesproven i matematik. På måndag förmiddag gör vi två prov och på onsdag förmiddag görs de två sista. Precis som när ämnesproven i svenska genomfördes så får man ta med sig dricka att ha under provet (ej läsk)och man får gärna ta med någonting extra att äta i pausen mellan de två proven. Vi kommer att äta skollunch lite senare denna dag (ca 15-20 minuter).

Under veckan så har vi matten tränat medelvärde/median/typvärde och repeterat de fyra räknesätten. Nästa vecka blir det mycket matte, faktiskt alla 5 dagarna, det gillas skarp av matteläraren :-)

Just nu arbetar vi med demokrati och politik i SO och på onsdag kommer ett litet "kommer du ihåg?"-läxförhör. Materiell så man kan träna ligger på showbie. Där ligger allt vi har arbetat med och en tankekarta om regering och riksdag.

Läxa i engelska är repetition av klockan, månader och veckodagar.

Hälsningar Nadja och Elina

V.14
måndag: NÄP i matematik 08:40 - ca 11:50
tisdag: Tyska
onsdag: NÄP i matematik 08:40 - ca 11:50, SO-läxa
torsdag: engelska
fredag: GOTD: Ella

V. 15
PÅSKLOV!

V.16
måndag: Annandag påsk
tisdag: Studiedag
onsdag: Studiedag
torsdag:
fredag: GOTD: Kevin

En liten film från dagens No-lektion.