fredag 17 mars 2017

Vecka 11

Hej!


Äntligen är det lite vår på gång! Som vi har längtat.

Nästa vecka är det redovisningar i engelskan på både onsdag och torsdag. Men det gäller att alla är beredda på onsdag. Efter detta område med Storbritannien kommer klassen arbeta med lite grundkunskaper med klockan, månader och veckodagar.

I So har vi haft väldigt intressanta diskussioner om medier och reklam. Vi fortsätter prata om detta nästa vecka. Vi har börjat med Romanskrivning i svenska och vi börjar på ett nytt uppdrag varje onsdag och för att ligga i fas kan det vara bra att skriva lite hemma.

I matten denna veckan har vi arbetat med sannolikhet och vi har tittat på ett nationellt ämnesprov i matematik så att eleverna har fått se hur det är upplagt och fått tränat. Nästa vecka kommer vi att titta närmare på tabeller och diagram samt titta på lösningar på olika prov-uppgifter och bedöma dessa tillsammans (självklart inte klassens lösningar). Detta för att eleverna skall få se på olika kvaliteter på lösningar. 

Varje vecka så finns det även uppdrag på NOMP på det som vi tränar. Vill man träna mer så gör man dessa. Jag har rekommenderat alla att göra detta. Det är frivilligt, men uppmuntra gärna era barn att göra uppgifterna, då får de repeterat mer och känner sig förhoppningsvis säkrare. Ett tips är att också träna multiplikationstabellerna nu om man har tid över, det blir SÅ mycket lättare då. Ta för vana att köra 15 min/dag nu under några veckor framöver. Träna på NOMP/elevspel/kortlek/tärningar eller vad som passar er bäst. 
Vad är detta för växt?

Det var ingen vågade gissa på vad det var för växt vi visade bild på förra veckan... Men det var en "svinröv", jajemen, den har nu blommat i växthuset i Botaniskaträdgården i Göteborg. Den luktar precis som den heter... Denna vecka får ni en ny chans på en vår/vinter blommande växt....

LÄXOR V.12
måndag: 
tisdag: tyska,
onsdag: franska, engelska redovisningar
torsdag: engelska redovisningar 
fredag: GOTD: Agnes

Ha en trevlig helg!
//Nadja och Elina