fredag 28 oktober 2016

Vecka 43

Hej!

Veckorna går fort framåt nu. Det känns som om det var augusti alldeles nyligen. Nu är alla utvecklingssamtal slut för denna gången, men som vanligt så hör av er om det skulle vara något. Bästa är mail, men det har ni koll på vid det här laget. 

Veckan efter lovet ska klassen på teater på tisdagen, så inga idrottskläder kommer att behövas. Måndag och tisdag vecka 45 är Nadja ledig, då kommer Roger var i klassen. Eleverna vet om detta. 

Det är ingen engelskläxa över lovet, man behöver inte heller skriva någon läslogg. Nadja vill bara förtydliga att eleverna jobbar mot kunskapskrav när de gör sin läslogg så att det är viktigt att den görs. Kunskapskraven vi arbetar mot är:


I kursplanen i ämnet svenska står det bland annat att man ska kunna:

–          läsa skönlitteratur med flyt
–          sammanfatta texters innehåll och visa att man förstår det man läst
–          kunna tolka och resonera kring texters budskap
–          beskriva sin egen upplevelse av läsningen
Kunskapskrav för betyg E i slutet av åk 6
     Eleven kan läsa skönlitteratur och sakprosatexter för barn och ungdomar med flyt genom att använda lässtrategier på ett i huvudsak fungerande sätt.
     Genom att göra enkla, kronologiska sammanfattningar av olika texters innehåll och kommentera centrala delar med viss koppling till sammanhanget visar eleven grundläggande läsförståelse.
– Dessutom kan eleven, utifrån egna erfarenheter, tolka och föra enkla och till viss del underbyggda resonemang om tydligt framträdande budskap i olika verk samt på ett enkelt sätt beskriva sin upplevelse av läsningen.


Men vi tar nya tag efter lovet! Hoppas ni får ett riktigt skönt lov!

Hälsningar Elina och Nadja 

v.45
måndag: idrott + Nadja ledig, Roger vikarie
tisdag: Matteläxa på NOMP. Teater, inget ombyte till idrotten. 
onsdag:
torsdag:
fredag:


Lite bilder från fredagens hemkunskap, vi gjorde krabbelurer på stormkök hela klassen