fredag 8 maj 2015

Fredag vecka 19




Tjoho!

I veckan som gått måste vi väl ändå säg att vi har haft varannan dags väder?! Det har varit ömsom regn, sol och i tisdagskväll var det ju även åska.

Här i skolan har vi avslutat vårt arbete med rymden, på öppet hus har ni möjlighet att läsa om den himlakropp som just ert barn arbetat med, samt se olika tankekartor där vi tillsammans har samlat olika fakta.

I svenska har vi läst upp våra texter om en viktig person. Man fick välja själv om man ville läsa upp för kompisarna och större delen av klassen vågade. Jätteroligt!

Vi har gjort tankekartor i grupper om medeltiden, vi ser att eleverna suger åt sig allt vi läser om. Även dessa kan ni titta på på tisdag. Nästa vecka ska vi prata om Birger Jarl, Magnus Ladulås och hans söner.

I matten denna vecka har vi börjat arbeta med problemlösning, vi arbetar med "fingerfemman" för att klura ut uppgifterna...

  1. Läs uppgiften
  2. Förstå frågan
  3. Rita enkelt
  4. Skriv på mattespråket
  5. Är svaret rimligt?

På tisdag den 12 maj är det dags för Öppet hus här på skolan, se tidigare information.Vi vill informera om att i år är det inget uppträdande i gymnastiksalen som tidigare år. Sedan vill vi också passa på att be er, ta en titt på ert barns plats i korridoren. Vissa har väldigt mycket kläder på sina platser. Titta även på de onamnade kläder som ligger mitt i korridoren, kanske känner ni igen något...

På onsdag är det som vi tidigare har informerat om läxförhör på olika ord/begrepp om rymden.

Vi påminner också om att nästa vecka är det "kortvecka", men innan dess kommer vi att hinna med massor av spännande saker.

På skolavslutningsdagen kommer vi i klassen att samlas kl 10:00 i klassrummet för att önska varandra trevlig sommar. Den gemensamma skolavslutningen i kyrkan för F-6 A börjar sedan kl.10:45-11:45. Skoldagen avslutas i kyrkan. 

Vecka 20
Måndag:
Tisdag: idrott
Onsdag: Multiplikationstabellerna, No-läxa (se tidigare inlägg)
Torsdag: Kristi himelsfärdsdag
Fredag: Lovdag

Nu hoppas vi på vackert väder i helgen!
Ha det gott!
//Linda, Lisa, Lena, Karin, Nadja och Elina