fredag 17 april 2015

Fredag v.16

Hej!

Denna vecka så har det varit både regn och sol. Under den regnigaste dagen (i onsdags) fick vi det glädjande beskedet att vi skulle få nya möbler. Det ställde till det lite eftersom vi inte kunde vara i klassrummet. Men eftersom ni har så fantastiska och flexibla barn så löste sig detta perfekt! Vi fick vara med i 3A och lära oss mer om hur vårt avloppsvatten renas, sedan hade vi kompissamtal i F-klassrummet. Det var lite ovant att sitta på golvet, men vi tog oss en bensträckare efter en stund.


Nu ska det ju vara soligt ett tag fram över, men tänk på att ha extrakläder och regnkläder här i skolan till regniga dagar.

I dag har vi fått lyssna på fantastiska redovisningar! Så modiga barn ni har! Vi hade en helt fantastisk förmiddag, alla hann redovisa och alla satt och lyssnade uppmärksammat hela tiden och gav så bra respons på varandra! Det var så tårarna rann på fröken ett tag. Vilket härligt sätt att avsluta veckan på!


Nästa vecka fortsätter projektet ”barn föds inte med fördomar” och vi får besök i klassen av normalstörda och utvecklingsstörda personer.

Vecka 17
måndag: skrivläxa delas ut
tisdag: idrott
onsdag: Multiplikationstabellerna
torsdag: engelska och idrott (ute om det inte ösregnar)

fredag:


Skrivläxa i svenska och so till onsdag 29 april (delas ut på måndag)

Läs texten på sidan 60-61, och sammanfatta minst ett stycke i din läxloggsbok (man får välja alla om man vill också). Välj bland Fest och nöjen, Kalas i staden eller Lekare och gycklare.

Tänk på att:
Skriv texten med dina egna ord, alltså skriv texten på ett annat sätt än i boken.
·      För att kunna skriva med egna ord är det viktigt att du förstår vad de menar i texten. Fråga en vuxen om du inte förstår vad de menar.
·      Man behöver inte ha med varje mening när man sammanfattar en text, välj det du tycker är viktigt.

Det är klurigt att sammanfatta en text och skriva med egna ord. Men ge inte upp!

Lite bilder från vår snurriga onsdag


Klassen hjälper ju jätte gärna till med detta spännande projekt! Resten av bilderna från detta blev väldigt suddiga.

Samling "som i f:an" sa de när vi fick sitta på golvet.

Tillsammans med 3a

Tillsammans med 3a

Kompissamtal

Kompissamtal

Nästan varje idrottslektion jag har så frågar de om de får leka tandläkaren. Klassen ligger i en ring på golvet och håller varandra hårt i händerna, de är tänder. Sen går det en eller flera "tandläkare" och drar i fötterna för att "tänderna" ska lossna. Dom sitter väldigt hårt! När man lossnar hjälper man tandläkaren. 


Ha nu en härlig helg i solen!
Hälsningar alla pedagoger i 4A