lördag 11 april 2015

Fredag v.15

Hej!

Det är härligt att solen äntligen verkar komma på riktigt!

Här efter lovet behövdes det påminnas om att på lektionerna arbetar vi och inget annat. Vi lärare har fått vara lite tuffa och tala om att om man inte arbetar på lektionen så får man ta hem sitt arbete och göra det hemma istället. 

idrottentorsdagar kommer vi att vara ute så mycket som möjligt, så länge som det inte regnar. Det är bra om man tar med sig en långärmad tröja/byxor så att man inte fryser.

I killarnas omklädningsrum är det otroligt mycket gap och skrik från vissa killar. Det är tydligen väldigt roligt när det ekar, men det väldigt jobbigt för de som inte skriker. Vi har självklart pratat med killarna om detta, men det skulle vara bra om även ni föräldrar diskuterar hemma hur man ska bete sig i ett omklädningsrum tillsammans med andra.

I matten har vi fortsatt vårt arbete med symmetri och asymmetri. Det gäller att vara noggrann och hålla koll på rutor och symmetrilinjer. Hör ni hemma att vi har varit lite extra petiga i veckan så stämmer det, men det har också gett resultat.

På No:n har vi lagt sista handen vid arbetet med de olika himlakroppar och idag har vi också börjat  träna på att redovisa så att de sedan kan redovisa sitt arbete för klassen. På fredag har man sedan i läxa att träna på att redovisa om sin himlakropp. Då kan man ha sin tankekarta som stöd.

Vi har ingen "organiserad" läsläxa längre, men vi vill uppmana ALLA att fortsätta läsa hemma.

Till sist så kommer vi med en önskan. Vi önskar att ni inte ringer till era barn på deras mobiler under lektionstid, inte heller skickar sms. Det skapar oro i klassen. Är det något superviktigt ring då till skolan på telefon 0340-82865.

Hoppas ni får en härlig och solig helg!
/Nadja, Elina, Lisa och Linda

V.16
Måndag:
tisdag: idrott, multiplikationstabellerna
onsdag:
torsdag: idrott ute + engelska läxa
fredag: Redovisa sin himlakropp med stöd av sin tankekarta.