fredag 13 mars 2015

Vecka 11

Hej där i vårsolen!

Magsjukan har tagit sitt jängrepp om 4A, det är inte alltid man kräks så mycket, men det är mycket magont och magknip. Var uppmärksamma så kanske vi kan får bort viruset fort! I klassen har vi pratat om vikten av  att tvätta händerna med tvål och vatten ofta, flera gånger per dag.

Här är lite info från Skolsköterskan Ingemo ang. magsjuka

Hej!
Här kommer lite information om vad som gäller
Barn ska vara hemma när de har kräkningar eller diarré. Om barnet har barnomsorg eller går i skolan, kan det gå tillbaka dit när det äter som vanligt och inte har kräkts eller haft diarré under två dygn. Barnet ska också ha varit feberfritt i minst ett dygn utan febernedsättande och ska orka med en hel dags aktiviteter tillsammans med andra barn.
För att förebygga smitta är det viktigt med god hygien, framför allt att tvätta händerna ofta och noga när man varit på toaletten. Att lägga ner toalett-locket när man spolar är ett tips.
Hälsningar
Ingemo
Skolsköterska

Så till lite trevligare saker... Så bra era barn jobbar! Ni måste berömma dem lika mycket hemma som vi gör här i skolan, på NO:n i onsdags var det knäpptyst trots att arbetet var fritt. Det är så fantastiskt!

Denna veckan har vi arbetat fram till och med sidan 97 i matteboken, detta skall man vara färdig med senast tisdag morgon. 

I So har vi haft ett oförberett läxförhör på vikingatiden i veckan med strålande resultat!

Karin hälsar att engelska läxan till nästa torsdag är att berätta om sina hobbies. De kan göra en tankekarta med stödord som de kan använda sig av. De kan ta stöd av texten i Text book kapitel 12.

På tisdag är det sista tillfället med Kompisboken. Det verkar som att de flesta i klassen tycker att boken har varit bra. Det finns två fortsättningar om man vill läsa, Svikarboken och Kärleksboken. Vi kommer inte ha någon strukturerad läsläxa förrän efter påsklovet. Men det är viktigt att man fortsätter att läsa hemma ändå, även om jag inte har delat ut något läsprotokoll.

Hoppas vi får sol i helgen så vi kan få ännu mer vårkänslor!

Hälsningar Elina, Nadja, Karin och Linda

Nästa vecka...
v.12
måndag:
tisdag: idrott + kompisbok + matte (multiplikationstabellerna)
onsdag:
torsdag: idrott + engelska läxa
fredag: