fredag 6 mars 2015

Fredag v.10

Hej i solen!

Vårkänslorna har sakta men säkert börjar komma i våra kroppar och på skolgården märks detta bland annat genom att kulorna har kommit fram i sandlådan. Det är full aktivitet på skolgården! Nu när solen tittar fram är det många som plockar av sig jackorna. Tunna tröjor och T-shirt är det många elever som går i på rasten. Lite kallt känner vi vuxna och vi påminner era barn om detta, dock ofta utan resultat. Ni kan väl prata om vad ni föräldrar tycker hemma.

Nästa vecka avslutar vi vikingatiden i SO. Det märks att eleverna tycker detta är superspännande!
I svenskan har vi skrivit olika berättelser och nu ska vi träna på att ge respons till varandra.

På No:n fortsätter arbetsområdet med rymden och idag har eleverna börjat på att skriva faktatexter om en himlakropp som de själva har valt. I matte har vi denna veckan fortsatt med geometri och vi har fokuserat mer på cirkelns radie och diameter. Det visade sig att det passade bra att vi lärt oss vad en diameter är, eftersom vi pratar mycket om detta när vi pratar om hur stora planeterna är. 

Många har varit på resor eller ska åka iväg på resor under våren. Det är svårt att säga hur långt vi kommer varje vecka på lektionerna, så därför kommer vi skicka hem uppgifter när man kommer tillbaka från ledigheten. Vi kommer även att skicka hem uppgifter om man varit sjuk under en längre tid.

Nu hoppas vi att vi alla får en riktigt skön helg i solen!
Hälsningar Elina, Nadja, Karin, Linda och Lisa

v.11
måndag:
tisdag: idrott + kompisbok + matte (multiplikationstabellerna)
onsdag:
torsdag: idrott
fredag: