fredag 30 januari 2015

Fredag v.5

Hej!

Återigen har en vecka gått, tiden går väldigt fort!

I SO har vi fortsatt att jobba med vikingatiden. De har verkligen lärt sig en massa! Kolla in tankekartan.



På tisdag ska kompisboken och skrivhäftet vara med tillbaka till skolan. Nu börjar vi komma in i hur arbetet är upplagt med kompisboken. Varje tisdag berättar vi om våra svar för varandra i läsgrupper. Det fungerar jättebra!

Denna vecka har vi i NO:n börjat arbeta med rymden! Något som många tycker verkar spännande, det märktes på alla frågor jag fick, härligt! Idag har pratat om Nebularteorin och Big bang! Blir det stjärnklart i helgen så passa på att titta uppåt och se om ni känner igen några stjärnbilder.

Lite ny information om multiplikations och divisionstabellerna. Mina ambitioner blev lite för höga när det gäller att kolla av tabellerna, så vi får ändra om. Nu provar vi att kolla av tabellerna på tisdagar istället och så får de nya tabeller på onsdagar. Läxan i matte är alltså onsdag till tisdag.

Vi saknar fortfarande några lappar angående Sjöaremossen. Det är viktigt att dessa kommer in så att vi kan boka rätt antal bussar. Mer information om Sjöaremossen kommer längre fram, det kommer vara lite annorlunda upplägg i år.

Ha en skön helg! Läste att det skulle komma snö på fredag kväll så passa på att busa i snön!

Hälsningar Nadja, Elina, Karin, Lisa och Linda

V.5
Måndag:
Tisdag: idrott + kompisboken och skrivhäftet+matte
Onsdag:
Torsdag: idrott
Fredag: