fredag 14 november 2014

Fredag v46

Hej!

Vilken fantastisk föreställning vi var på i tisdags! Vi hoppas att ni har frågat om den hemma och att era barn har berättat. Det blev lite tokigt med maten, men till slut fick alla i sig någonting och vi fick en lugn matstund i klassrummet. Sedan kan vi också berätta att era barn och våra elever skötte sig ypperligt!

I veckan har vi repeterat hur man skriver de små bokstäverna. Många har utvecklat sin handstil jättemycket sedan jag(Nadja) tog över klassen förra året, men det behövdes en repetition på att kroken på g och j ska vara i "källaren" och att l inte ska se ut som ett i. Det fnissades en hel del under denna lektionen.

Karin nämnde att det är många som inte tränar på engelska glosorna. Det är läxförhör varje torsdag, och har man missat lektionen när glosorna delades ut så finns de på en lapp på tavla så man kan skriva av dom.

I onsdags hade vi också läxförhör på månaderna, deras namn och nummer. Vi passade också på att kontrollera hur det står till med datum skrivandet. Det visade sig att det var många som inte hade tränat på läxan om månaderna och att vi behöver repetera hur man skall skriva datum. Onsdagens lektion avslutades med att vi sjöng den gamla klassikern... "Januari börjar året..." Denna var det iallafall rätt många som kunde. Det finns stor risk att det blir fler sångstunder framöver...

Många har svårt att passa tiden just nu när de ska in på lektion. Det blir lätt fem-tio minuter. Varje dag skriver vi upp på tavlan vilken tid lektionerna börjar. Prata gärna om det hemma att det är viktigt att hålla tiden. De som behöver träna på klockan så finns det bra sidor på nätet t.ex. kunskapsstjärnan och elevspel. Det ligger länkar här till höger på bloggen.

Denna vecka har det varit mycket konflikter i klassen. Det har varit mycket "tjafs" och skvaller bakom ryggen. Vi har lagt ner mycket tid här i skolan på att lösa alla konflikter, så vi kan börja på en ny fräsch vecka. Vi önskar att ni hemma pratar om hur viktigt det är att man är en bra kompis och vad det innebär. Självklart är detta något som vi ständigt pratar om i skolan, men efter denna vecka känner vi att vi behöver lite extra stöd från er föräldrar.

På onsdag vill jag (Nadja) senast ha in skrivboken till läsläxan.

Nästa vecka kommer F-6 A att ha en läsvecka. Vi kommer att läsa extra mycket på olika sätt på flera lektioner. Vi kommer även att ta del av författarporträtt, högläsning, "mysläsning" mm.

Medan vi har läsvecka i skolan vill vi gärna främja läsandet hemma också. Eleverna kommer på måndag att få hem ett särskilt läsprotokoll för läsveckan där man fyller i all läsning man gör hemma. Istället för antalet minuter skriver ni i antalet sidor.  Eleverna kommer att få en liten belöning över sin gemensamma läsning när läsveckan är klar, därför är det viktigt att läsveckans protokoll kommer in. Ni behöver alltså inte fylla i det vanliga "novemberprotokollet" för läsläxan nästa vecka. Läsprotokollet för läsveckan ska tas med till skolan igen måndagen den 24/11.

v.47 Läsvecka!

måndag:
tisdag: idrott
onsdag: Skrivboken till läsläxan in
torsdag: idrott + engelska glosor
fredag:

Här äter vi lunch efter teatern i tisdags. 




Vi hade det så lyxigt, vi åt lunch till Mysteriet på Greveholm. Det var knäpptyst i klassrummet, vi var kanonhungriga! 


Det blev mycket information...  Hoppas ni orkade hela vägen ner så vi fick önskat er en trevlig helg!
/Nadja, Linda, Karin och Elina