fredag 21 november 2014

Fredag v. 47

Hejsan hoppsan! 


Förra veckan började vi arbeta med lag och rätt på SO lektionerna. Eleverna ska lära sig begrepp så som lagar, stifta lagar, aga, straff, straffmyndig och olika brott (häleri, misshandel, olaga intrång). Vi arbetar med faktatexter och instuderingsfrågor. Vissa har svårt att fokusera på lektionerna och blir inte frågorna klara på lektionerna så kommer man att få göra klart dessa hemma.

Vi har haft mycket läsning på lektionerna. Det tycker de flesta eleverna är väldigt skönt och mysigt att få gotta ner sig i en bok. På måndag vill vi ha in de blå pappren med hur många sidor eleverna har läst under veckan så kanske det väntar en överraskning i veckan.

På måndag ska syslöjden hålla på med batikfärg. Då behöver den gruppen ha med sig oömma kläder (en tröja/skjorta) att ta på sig utanpå.

Vi provade något nytt i veckan, vi hade tjejgrupp och killgrupp på matten och svenskan de stunder vi har halvklass istället för de vanliga grupp 1 och 2. Detta fungerade mycket bra så under några veckor kommer vi att fortsätta det.

Troligen är det brist på sol som gör att vi alla är trötta just nu, både elever och lärare. Här i skolan märker vi det genom att eleverna är trötta, vi har många konflikter, de brottas och klängs på varandra och vi får lägger mycket tid på konfliktlösning. Vi tror vi får införa en rejäl morgonkram, så alla får möjlighet till legitim kroppskontakt varje dag... Vi får hålla ihop några veckor till innan det blir långledigt.

Nu tar vi helg! Ha en trevlig sådan!

Hälsningar Nadja, Elina, Linda och Karin


Händer v. 48

måndag: ta med veckans läsprotokoll (blått papper) + oömma kläder för syslöjdsgruppen.
tisdag: idrott
onsdag: ledig dag för elever, studiedag för oss lärare
torsdag: idrott, engelska glosor
fredag: