onsdag 8 oktober 2014

Fredag v.41

Hej!

Denna vecka har det blåst friskt på Lindbergsskola. Höstlöven yr på skolgården och våra vackra lönnar har sakta men säkert dragit tillbaka sitt klorofyll och visar sig sina vackra höstfärger!

Till den vanliga läsläxan kommer eleverna nu ha en skrivläxa där det finns några frågor som jag vill att de ska svara på utifrån deras bok de läser hemma. Detta kommer inte att vara varje vecka men någon gång ibland och då skriver jag ut det här på bloggen. Jag vill att de gör läxan så mycket som möjlig själva. När de har skrivit färdigt så påminn dem bara om att kontrollera så de skrivit med stor bokstav och punkt. Detta är något som många behöver träna på. Läxan ska vara tillbaka på onsdag den 15 oktober.

I SO har vi startat upp ett arbete där alla har fått var sitt landskap som de ska skriva en faktatext om. Dessa lektionerna fungerar jättebra. Alla jobbar på som sjutton! Jättekul!

I NO:n håller vi på att avsluta vårt arbete om vatten och dess egenskaper. I torsdags gjorde vi ett oförberett förhör på några begrepp som vi tränat på under arbetets gång. Tillsammans med Elisabeth O som var vikarie för Elina i fredags har vi också smygstartat på nästa arbetsområde som bland annat kommer att handla om luft, tryck och väder.

De senaste veckorna har det varit mycket konflikter om kepsar i klassen. Man tar varandras kepsar för att till en början skoja men det spårar oftast ur. I onsdags hade vi ännu en diskussion om detta i klassen, hur viktigt det är att man får ha sina saker i fred. Nu hoppas vi verkligen att alla har förstått och att detta ska bli bättre.

Hälsningar Nadja, Elina och Linda

V. 42
Måndag:
Tisdag: Idrott
Onsdag: Skrivboken till läsläxan. 
Torsdag: Läxförhör städer, glosor, idrott
Fredag: