fredag 12 maj 2017

Vecka 19

Hej!

Var är värmen? Var är solen? I morse snöade det i Tvååker... I dag är det den 12 maj och i morse var ute 2 grader ute... Hur ska det gå med våren och sommaren? Vi längtar efter sol, värme, sandaler, ljumma vindar och salta bad, det börjar liksom bli dags nu.

I tisdags hade vi besöket från Sparbanken. Vi fick veta mer om ekonomi och vi pratade budget, buffert och pengar. Vi har påbörjat ett arbete som vi ska redovisa om två veckor när Amanda från sparbanken kommer tillbaka och då kommer det hända lite oförutsedda grejer.

Det var flera som behöver göra om läxförhöret i SO, det är främst Europas huvudstäder som man glömt att plugga på. Det blir läxförhör på onsdag den 17/5.

I veckan som gått har vi i matten fortsatt att arbeta med numeriska uttryck. I samband med besöket från Sparbanken repeterade vi även hur man räknar med procent. Ämnes proven i matematik är nu rättade och sammanställda, jag ska försöka hitta tid till att gå igenom dem med eleverna på något sätt.

Tider för årets skolavslutning är 10.45-11.45 för F-6a.

På tisdag på matten får vi besök av Sandra som arbetar för SIDA, det kommer bli en spännande lektion, men vi avslöjar inte innehållet...

v.19
måndag:
tisdag:
onsdag: Läxförhör SO
torsdag:
fredag: GOTD:  Othelia

Vi hoppas att ni alla får en trevlig helg och uppmanar er alla att göra ordentliga vårskrik så att våren börjar fatta att det är dags att komma nu!
//Nadja och Elina