fredag 3 juni 2016

Vecka 22

Vilken härlig dag vi hade i onsdags! Det var tur att det var mulet på förmiddagen för när solen kom fram och fröknarna råkade gå lite fel... var det många som fick prövat sitt tålamod...med blandade resultat... Men alla kom fram och fick ätit glass om man ville och alla kom även hem med bussen. Men det var ett trött gäng som hoppade av bussen på Lindberg. Än en gång visar era härliga ungar att det funkar perfekt att ta med dem på olika aktiviteter och det känns tryggt!

Nu är det inte många dagar kvar, men vi jobbar på för fullt. Arbetet om människokroppen fortskrider, denna veckan har det handlat om skelett och muskler. Nästa vecka är det dags att knyta ihop påsen och få koll på att allting hänger ihop och är beroende av varandra.

I SO:n har vi pratat om omvärlden i form av rika och fattiga länder, tillgång till färskvatten respektive tillgång på mat. Senaste lektionen pratade vi om människor på flykt. Nästa vecka kommer vi att gå igenom vad FN är och vad FN gör.

I svenskan har nästan alla lämnat in sina sagor och väntar på att få respons på dessa, fantastiskt bra jobbat! Vilka sagor! På måndag ska vi läsa upp sagorna för våra f-barn.

Nästa vecka är det dags för ännu en busstur. Elevernas simkunskaper skall testas på Simstadion.  Vi kommer att åka buss från skolan kl 09:20, göra simtest och sedan går det direkt buss tillbaka till skolan så vi kommer att hinna till maten. Man behöver ha med sig, badkläder, handduk, och duschgrejer.

Tänk på att ta med alla biblioteksböcker tillbaka till skolan nästa vecka så de blir inlämnade.

Vecka 23
Måndag: Lovdag!
Tisdag: Bibblan + idrott UTE
Onsdag:
Torsdag: Simtest på simstadion.
Fredag: GOTD: Blommor under kudden

Vecka 24
Måndag: Vi städar lådorna och klassrummet.
Tisdag: Vi tränar i kyrkan på vår proffsiga låt och går upp till ängen med 4A. Tag gärna med en liten fika/frukt och vattenflaska.
Onsdag: Skolavslutning. Vi samlas i klassrummet kl. 11.45, avslutningen i kyrkan är kl: 12.30-13.30, sedan är skoldagen slut. För dem som behöver skolskjuts hör av er snarast till oss.

Det var det hela för denna gång!
Vi önskar er en trevlig helg och en trevlig nationaldag!
//Nadja och Elina