torsdag 19 november 2015

v 47

Hej!

Just nu fungerar det väldigt bra i klassen, de arbetar på på lektionerna och det är kul att vara med klassen.

Klassen har fått inloggning till en app för att kunna träna på veckans glosor. De har glosförhör på tisdag. De ska kunna stava orden. Det finns några extra glosor som man kan träna på om man vill.

I svenska har vi skrivit insändare denna veckan. I början tyckte många att det var svårt men vi har fått till några riktiga bra.

I matten började vi i onsdags med division med minnessiffra, detta var svårt för vissa, men vi kommer att fortsätta att träna. I och med detta passar jag på att påminna om multiplikationsträningen. Jag hoppas att ni nu har fått in en rutin hemma så att de som behöver tränar på multiplikationstabellerna, för här i skolan är det väldigt många som behöver "lathundar" nu när vi arbetar med division. Så träna på, vi tränar även här i skolan.

Jag som har fått äran att ha era barn i SO heter Malin Folkesson. Jag har jobbat på Lindbergs skola i 10 år främst med eleverna i år 7-9 och är nu tillbaka på skolan igen efter ett års tjänstledighet. Under de närmaste veckorna kommer vi i SO att jobba med arbetsområdet "Familjen och ekonomin". Vi har pratat om fickpengar, något som eleverna hade många tankar och funderingar kring. Eleverna har börjat göra egna böcker i "book creator" som handlar om att planera ekonomin för en fiktiv familj. I planeringen som ligger på showbie står det vad och hur vi ska jobba samt vad eleverna ska kunna efter arbetsområdets slut. Har ni några funderingar kring SO:n så hör av gärna av er!

Hälsningar Nadja, Elina och Malin

v.48
måndag: idrott
tisdag: engelskagolsor +idrott + bibblan
onsdag: studiedag
torsdag:
fredag: