fredag 11 september 2015

v.37

Hej!

Tack för det stora deltagandet på föräldramötet i tisdags! Det var roligt att så många kunde komma. På föräldramötet bestämde vi att vi skulle dela in eleverna i fyra grupper, varje grupp får ansvara för att det händer någonting under den terminen som man har ansvar för, om man vill. Det behöver inte vara någonting avancerat, picknick, filmkväll, tipspromenad, korvgrillning eller någonting annat enkelt. Det viktigaste är att ni och eleverna får träffas och ha roligt tillsammans.


Grupperna är (fet stil är sammankallande):
HT 2015 (år 5): Kevin, Melker, Theodor A, Ella, Vidar, Vanessa, Irma.

VT 2016 (år 5) Linn, Oskar, Benjamin, Elias, Nathanael, Amanda, Agnes.

HT 2016 (år 6): Noel, Annie, William L, Meja, Evelina, Latif, Nova.

VT 2017 (år 6): Leo, Robin, William S, Othelia, Teodor W, Sercan.

Just nu har eleverna ingen strukturerad läsläxa, men det är viktigt att man läser regelbundet hemma. Gärna 10 minuter fem gånger i veckan. Detta har jag sagt till eleverna också. Precis som vi sa i tisdagskväll så är det bara att säga till om ni vill ha något protokoll eller liknande så fixar vi det, det viktigaste är att ni och eleverna läser för varandra.

En läxa som eleverna har i en vecka framöver är att de ska studera nyhetsuppläsare på nyheterna. De ska lyssna på olika tonlägen, titta hur blicken rör sig och vilka rörelse nyhetsuppläsaren gör. Längre fram när vi fått våra iPads kommer vi att spela in en egen nyhetssändning.

Caroline hälsar att idrotten kommer att vara ute om det är uppehåll, det är bra att ta med sig både inneskor och uteskor. Jättebra att så många kom ihåg att vi hade bytta idrottsdag från onsdag till tisdag. Vi har pratat med klassen om att det är viktigt att duscha efter gympan, att man gärna får ha med sig tvål och schampo samt roll-on. Men inga starka parfymer får följa med till skolan. Prata gärna vidare om det hemma.

Denna veckan på No:n har vi fortsatt att prata om växter och pollinering, i torsdags gjorde vi  experiment, byggde en självvattnande kruka och försöker odla fram rötter på ärtor så att vi kan inspektera rothår... Fråga gärna barnen hemma om pollinering, be dem visa som jag/vi har gjort i skolan. Fråga om pollinering, ståndare, ståndarknappar, pollen, pistill, pistillmärke, nektar...osv.

onsdag den 16/9 är det dags för klassens skolfotografering och på kvällen är det iPad-utdelning kl. 19:00. Vi vet inte hur lång tid detta kommer att ta, men vi är många som kan hjälpa till att skapa apple- ID. Vi ser mycket fram emot att kunna använda iPadsen!

Torsdagen den 17/9 är det dags för flickornas vaccinering. Vill man ha förälder med sig så har Ingemo drop-in från kl. 8.00-8.45. Annars sker vaccineringen under skoldagen.

Glöm inte att läsa tidigare inlägg angående en insamling för flyktingkatastrofen.

Nästa veckas GOTD: Pappa till både mus och anka!

Vi ses på onsdag kl. 19:00!

Hälsningar Elina och Nadja

v.38
Måndag: idrott
Tisdag: idrott
Onsdag: Utdelning iPad kl.19.00
Torsdag:
Fredag: