torsdag 27 augusti 2015

Fredag v.35 (rätt tider/dagar)

Hejsan!
Nu börjar vi komma in i detta att gå i skolan igen. Veckan har flugit iväg. Nu när det är lite ostadig väder är det viktigt att eleverna har ordentliga kläder och ombyten då vi försöker vara ute alla raster. Det är bra om det finns regnkläder och gummistövlar här i skolan.

Vi har fått en ny elev i klassen, Latif. Han kommer från Afghanistan och eleverna i klassen göra verkligen sitt yttersta för att han ska känna sig välkommen och få  med han på rasterna osv. Det är härlig att se!

I svenska har vi pratat om nordiska språk, det var många som tyckte det var intressant att språken var så lika. De ville inte avsluta uppgiften! I SO arbetar om Norden.

På matten märkte vi att det varit sommarlov. Det tog ett tag att komma igång med multiplikationstabellerna och huvudräkningen igen. Vi arbetar just nu med de olika räknesätten och framförallt med multiplikation med stora tal. Eleverna har fått låna en nya mattebok, vi önskar att denna tas med hem och kläs.

På NO, läser vi just nu om växter och växternas historia.

Tänk på att skicka med lapparna med kontaktuppgifter!

Datum framöver
Föräldramöte
Den 8 september kl.19.00 är ni välkomna på föräldramöte i klassrummet. Vi räknar med att möte håller på max en timma.

iPads
Onsdagen den 16 september kl. 19.00 är det föräldramöte angående iPads. Då ska både vårdnadshavare och elev vara med.

Här kommer lite information från it-pedadogerna:

Vi kommer att gå igenom mål, regler och svara på ev. frågor kring  Lindbergs skolas  satsning på en personlig iPad som ett verktyg för lärande från år 4. Målet med En-till-En är 
  • att öka lusten till lärande hos elever och pedagoger, 
  • förbättra elevernas måluppfyllelse och resultat
  •  att skolorna utvecklar arbetsformer och metoder anpassade till IT som pedagogiskt lärverktyg.

Skolans IT pedagoger kommer att finnas med under kvällen  och starta upp Ipads tillsammans med förälder och elev.Vi önskar också att ni hjälper till med att skapa ett Apple-id under kvällen, men alternativ lösning finns. OBS!!! Både förälder och barn måste vara med på iPadutdelningen.

Vi skickar hem en blankett i god tid innan som vi gärna ser att ni fyller i snarast och skicka tillbaka med eleven.  Den måste vara ifylld innan ni kan hämta ut iPaden. 

Vid ev frågor, vänd er till Niklas Andersson  på mail niklas.andersson@varberg.se  SkolfotoDen 16 september är det dax för skolfoto. Nytt för i år är att vi bara kommer att ta en gruppbild, alltså inga enskilda kort.

Hälsningar Elina och Nadja

v. 36
Måndag: idrott på morgonen
tisdag: bibliotek
onsdag: idrott
torsdag:
fredag: